Det finns få saker som gör människan så gott som att få sysselsätta sig med någonting som den verkligen brinner för. Ett otaligt antal studier har under många år påvisat det starka sambandet mellan till exempel träning och välmående, och det är inte en slump att aktivitet och rörelse får oss att känna oss både friska, starka och glada. Blodcirkulationen blir bättre när du rör på dig, och det i sin tur leder till många fördelar.

I dagens digitala samhälle är det dock lätt hänt att man istället för att umgås med kompisarna nere på fotbollsplanen kryper upp i soffan med mobiltelefonen i handen. Sociala medier och spelappar har ersatt en stor del av vår fysiska interaktion med vänner och den tid vi kanske annars skulle lagt på att vistas utomhus.

Det finns dock många bra aktiviteter för unga som inte nödvändigtvis innebär att du behöver vara utomhus. Innebandy, smyckestillverkning och måleri är exempel på aktiviteter som med fördel går att utföra inomhus. Det finns helt enkelt någonting för alla, och oavsett om du är en inbiten läsare som skulle trivas bra i en bokklubb, eller om du är av den lite vildare sorten som gärna kastar dig rakt in i en parkourkurs så brukar det inte vara alltför krångligt att hitta precis rätt aktivitet för dig.

Sport och idrott har länge legat högst på listan av aktiviteter för unga, men även mer estetiska inriktningar som sång, teater och dans tar stor plats. Vissa finner tjusning i lagspel och samarbete medan andra hellre fokuserar på sig själv och sina egna prestationer. Det finns helt enkelt inga rätt eller fel, det enda viktiga är att du hittar någonting du tycker är riktigt roligt och givande att sysselsätta dig med på fritiden. Och skulle du mot all förmodan inte hitta någonting som passar just dig så glöm inte att dagdrömma om allt du kan bli också är en aktivitet!