Hästintresset i Sverige är mycket stort och ridsport är en av vårt lands allra största sporter. Ett hästintresse behöver inte vara dyrt eftersom du som hästintresserad kan hjälpa till i ett stall till en början. Förutom att många stall kan behöva en extra hand kommer du att kunna lära dig allt om stallets och hästarnas skötsel. Det finns dessutom ofta möjlighet att hjälpa till med hästar som inte är ridhästar, såsom travhästar.

En hobby som hjälper

Många ungdomar som har haft en strulig uppväxt under sina tonår har funnit stabilitet och en ny motivering att själva rätta till sina liv genom hästar och ridsport. I ett stall lär sig ungdomar ansvar, teamwork och att respektera hästarna som förlitar sig på att de kommer att ta hand om dem. Det finns ingen annan sport som ger så oerhört mycket tillbaka som hästar och ridsport. Om du tränar golf eller basket kan du missa ett träningspass utan några större konsekvenser men när det gäller hästar är ditt ansvar absolut. Du kan helt enkelt inte strunta i att sköta om en häst bara för att du inte känner för det.

Engagemang

Det finns många anledningar till att engagera sig i hästar och ridsport. Många älskar hästar men tror felaktigt att ridsport är dyrt och svårtillgängligt. Att jobba med hästar och ridning är inte en “tjejsport” utan en hobby, fritidssysselsättning och sport för både killar och tjejer. Men vad tjejer älskar, förutom hästar, är snygga och moderiktiga klänningar till festen eller speciella tillfällen. Hos NA-KD kan du hitta fantastiska klänningar till mycket bra pris. Här kommer du att hitta de absolut snyggaste och senaste trenderna inom mode. NA-KD säkerställer att du kommer att hitta de bästa moderiktig kläderna online. När du söker genom deras breda utbud kommer du garanterat att hitta ditt favoritplagg. NA-KD erbjuder sina kunder fri frakt samt fria returer (inom 30 dagar) samt din absolut bästa shoppingupplevelse online.

Positiva effekter och arbete mot mobbning

Djur har alltid givit positiva effekter på ungdomar och människor. Vi använder djur som terapihjälpmedel inom äldreomsorg, sjukvård, kriminalvård, förebyggande friskvård och missbruksvård. Men djur kan även ha en stor betydelse för ungdomars studieresultat och skolarbete. Ännu bättre är att ridsportförbundet tillsammans med Friends gett sig in i det mycket viktiga arbetet mot mobbning för att skapa ett positivt klimat i stallet. Alla ska kunna njuta av hästar och ridning oavsett vem de är.