Storspelet Pokémon Go tog världen med storm när det lanserades 2016. Under sommaren när spelet släpptes var människor i alla länder ute och spelade. Trots att det snart gått fyra år sedan spelet lanserades är det fortfarande många aktiva spelare där ute. Det är ett perfekt sätt att komma ut och röra på sig och samtidigt kunna njuta av den spännande pokémonvärlden. Framför allt för ungdomar som annars mest sitter inne och spelar spel, har det här varit revolutionerande.

Rätt utrustning

För att spela Pokémon Go behövs inget mer än en smartphone. Ladda ner appen och öppna ett konto så är du klar att börja! Ska du ut på en längre pokémonjakt är det bra att ha med lite extra batteri till telefonen. Hos teknikdelar.se kan du köpa en billig och kraftfull powerbank som håller din mobil laddad under långa pokémonrundor.

Spela var du än befinner dig

Flera spännande uppdateringar har dykt upp i spelet sedan det först lanserades. Det går nu att fightas mot andra spelare och att slåss i gym har blivit mer välutvecklat. Från att ha varit ett spel som var ganska beroende av vart man fysiskt befinner sig, har Pokémon Go nu blivit ett spel med många funktioner som går att spela överallt. Tidigare var det mer anpassat för att spela i stadsmiljö, men nu går det alltså lika bra att spela på skogspromenaden eller på stranden.

Alla steg räknas

Ännu en uppdatering är att spelet nu går att koppla till ens stegräknare i mobilen. Ett stort spelmoment i Pokémon Go är just att gå till fots, på så sätt samlar man kilometer i spelet och kan “kläcka ägg” under promenader. Tidigare var man tvungen att ha appen igång för att dessa skulle räknas, men nu kan du tillgodose dig alla steg du tar under dygnet oavsett om spelet är igång eller inte.

Lycka till med pokémonjakten!