Ett aktivt liv är viktigt för unga. Det håller både hjärnan och kroppen i trim. Fysisk aktivitet är viktigt i alla åldrar, men en aktiv barndom lägger grunden för vuxenlivet. Det finns många olika typer av aktiviteter för barn och alla inkluderar inte fysik. Vissa barn och unga leker väldigt aktivt hemma genom att till exempel hoppa studsmatta eller cykla, då kan en aktivitet som kräver mer tankeverksamhet vara ett bra komplement. Andra barn är mer för att pyssla, och då kan en sport vara bra.

Lagsport för unga

Att lära sig att vara en del av ett lag är en sak som utvecklar unga till det bättre. Det finns inga negativa sidor med att vara med i ett lag, utan allt är positivt. Man lär sig att tänka på och ta hänsyn till andra, man lär sig att arbeta tillsammans i ett team för att uppnå det bästa resultatet, man får vänner och ett umgänge och mycket mer. En annan sak man kan göra tillsammans med sitt lag är att samla in pengar via till exempel saljdirekt.se för att kunna åka på en lagresa eller göra någon annan rolig aktivitet tillsammans.

Museer och tankeverkstäder

All aktivitet för barn innefattar inte fysisk aktivitet. Även andra saker är viktiga för stimulansen. Kunskap är en av de sakerna. Det finns mängder av museer runt i i Sverige som är anpassade för barn, unga och vuxna. Det finns museer med utvecklande lekhörnor för de allra minsta barnen och museer med avdelningar som är anpassade för större barn och ungdomar. Tom Tits är en verkstad som är extremt lärorikt för barn och unga, och även vuxna.

Tom Tits får besökarna utföra en rad olika experiment och genom det lära sig hur saker och ting fungerar och går ihop.