Det är lätt att tro att för att hålla sig aktiv behöver det kosta en förmögenhet. Men faktum är att det finns massor av aktiviteter för ungdomar som dessutom är gratis. Här kommer några exempel:

Bibliotek

Biblioteket är idag det enda stället i samhället där du inte behöver spendera några pengar. Många bibliotek har olika aktiviteter som främjar läsningen som bokcirklar och författarföreläsningar och så bjuder de också in till pysselkvällar, e-sport, fika och andra aktiviteter de vet att ungdomar är intresserade av. Kolla in ditt lokala biblioteks program så upptäcker du snart att det finns flera roliga aktiviteter som kan vara intressanta och är gratis.

Parkour och skateboard

De allra flesta orter har en skateboardramp där du och dina vänner kan träffas för att lära er att åka skateboard. Det enda som behövs är en skateboard och skydd. De ramper som finns utomhus är gratis och ni kan åka hur mycket och länge ni vill. En annan aktivitet som är gratis är parkour, där du använder dig av stadsmiljön för att ta dig över hinder.

Spel

Att spela tillsammans har i årtusenden varit ett sätt för människor att mötas och underhållas. Det kan vara allt ifrån utomhusspel som brännboll och kubb eller klassiska brädspel som fia med knuff och monopol. Men för dagens ungdomar är det kanske vanligare att man umgås genom att spela spel online.

4H gård

Många orter runt om i Sverige har en 4H gård. På en 4H gård kan du se, träffa och lära dig mer om djuren som finns där och hur det går till på en svensk bondgdård.

Naturen

Sist men inte minst har vi vår fantastiska natur som innehåller många potentiella aktiviteter. I naturen kan du göra allt från att bada, plocka bär, bygga kojor till att grilla och ta med picknick.