En mycket populär aktivitet bland barn och unga är kalas. Det förekommer när barnen fyller år och alla är fulla av förväntan. Många gånger kan det vara så att hela barnets klass går omkring och väntar på inbjudningar. Men i flera fall finns det inte möjlighet att bjuda alla. Ett kalas kan dock bli precis lika bra ändå. Det blir en rolig aktivitet både för födelsedagsbarnet och för gästerna.

Ha koll på inbjudningarna

När det gäller barnkalas är det viktigt att hålla koll på inbjudningarna. Det handlar både om allergier, kostnader och om att planera aktiviteterna som ska ske på kalaset. Med tjänsten invajt kan man enkelt hålla koll på allt som rör kalasets gäster och man har allt samlat på ett ställe.

Vad kostar kalaset?

Hur mycket ett barnkalas kostar kan variera. Det kan ligga på allt från några hundralappar och uppåt. Kalas som sker på olika anläggningar och där många aktiviteter finns med kan kosta tusentals kronor. Det gör också att många barn vars föräldrar inte har råd med kalas, blir utstötta. När de barnen inte kan bjuda in alla andra barn i klassen till roliga kalas, får barnet inte heller komma hem till de andra i klassen. Det kan skapa en relativt tuff situation för barnet. Som förälder kan det vara bra att ta upp saken i klassen om problemen skulle bli för stora.

Vilka aktiviteter kan förekomma?

På ett barnkalas kan i stort sett vilka aktiviteter som helst förekomma. Man kan göra allt från att rida, skjuta luftgevär, bada eller ha fiskdamm med godispåsar. Ett barnkalas måste inte innehålla massor av dyra aktiviteter för att det ska vara roligt att gå på festen.

Att ha kalas hemma

När det gäller barnkalas behöver barnet inte bjuda alla elever i klassen. Om det finns personer barnet inte alls umgås med kan det rent av vara onödigt att bjuda dem. Att ordna ett barnkalas billigt är lättast om man har kalaset hemma. Då behöver man inte tänka på lokalhyra, att personal som håller i kalaset ska betalas och mycket annat. Dessutom kan man baka tårtan på egen hand. Istället för dyra aktiviteter kan man hålla i olika lekar, kanske i en park eller på en fotbollsplan i närheten om vädret tillåter att man är utomhus.

Mat på barnkalas

Maten på ett barnkalas behöver inte vara dyr eller svår att laga. Det behöver inte serveras pizza eller hamburgare. Många gånger behöver man inte heller servera mat alls på kalaset. Om barnkalaset börjar klockan 15:00 och slutar klockan 17:00 kan barnen i de flesta fall äta hemma. Som förälder bör man inte ta för givet att det serveras mat så fort barnen blir bjudna på ett kalas.