Att introducera kampsporter för ditt barn kan vara ett fantastiskt sätt för dem att få lära sig mer om både respekt och ansvar, utöver själva sporten. Det finns en mängd olika typer av kampsporter att välja på och de flesta städer erbjuder träning för barn. Den här typen av träning berikar barnen både fysiskt och mentalt, och de får verktyg för att hantera sin vardag på ett balanserat och medvetet sätt. För föräldrar är det viktigt att se möjligheterna och fördelarna som kommer med just kampsporter.

För barn är det viktigt med närvarande föräldrar och att kunna spendera tid tillsammans. Att ha närstående vuxna som visar intresse för barnets värld. Bor du i Stockholm kan du som förälder effektivisera ditt arbete genom att ta hjälp av https://helio.se/ för att boka mötesrum eller andra lokaler. Välorganiserade möten hjälper dig att få jobbet klart så du kan fokusera på barnen och följa med på deras träningar utan för mycket stress. Är ni en familj som vill organisera möten för andra sportintresserade föräldrar eller kanske hålla föredrag om fördelarna med sport för barn och unga? Även då kan ni med fördel boka eventlokaler eller mötesrum genom Helio och bjuda åhörarna på ett riktigt professionellt evenemang. Det finns även möjlighet att boka utomhuslokal där uppvisningar av olika kampsporter kan äga rum. Detta kan vara precis den introduktion som många kan behöva för att vilja prova mer träning. Här är en kort beskrivning av ett antal kampsporter för att ge lite inspiration:

Judo

I judo handlar det om att besegra sin motståndare genom kast, fasthållning, hals- eller armlås. Det förekommer oftast inte sparkar och slag. Vill man låta barn i förskoleålder prova på judo brukar det vara mer betoning på lek än formell judo.

Jujutsu

Den här kampsporten är väldigt försvarsinriktad och betyder på japanska ”mjuk teknik” eller ”följsam konst”. Man använder inga vapen utan tränar främst fall- och kastteknik, mattbrottning och självförsvar.

Karate

I karate tränas hela kroppen och är därför bra för att få upp konditionen. Här finns både slag, sparkar och blockeringar som utförs i en följd. Det sägs att karate gör kroppen stark och sinnet lugnt.

Aikido

Detta är en väldigt vacker kampsport som ibland liknas vid en dans då rörelserna är väldigt eleganta. Smidighet och koncentration övas tillsammans med en partner men man har egentligen ingen motståndare på samma sätt som i till exempel karate.