Det finns en mängd olika lekar du kan leka med ditt lilla barn för att stimulera och främja barnets utveckling. Motoriken och koordinationen samt uppfattningsförmågan kan tränas genom lek med såpbubblor, klossar, snören och bollar.

Ny forskning har visat att barn med bra motorik har bättre inlärningsförmåga än barn med sämre motorik, så genom att träna ditt barns motorik redan som liten bebis kan du underlätta barnets senare utveckling.

Lekar

  • Blåsa såpbubblor tillsammans med ditt lilla barn hjälper till att träna koordinationen mellan hand och öga eftersom barnet sannolikt kommer att vilja fånga bubblorna. Färgerna i bubblorna kan också vara intressanta att titta på för det lilla barnet.
  • Leka med klossar är väldigt bra även om barnet kanske är för litet för att klara av att bygga torn. Det ger en känsla för form och att greppa saker med händerna.
  • Leka med bollar är väldigt nyttig träning även för en halvårsgammal bebis. Om barnet kan sitta upp kan du sitta mitt emot barnet och sakta rulla en mjuk boll mot barnet. Barnet kommer att försöka flytta på bollen på olika sätt och detta är bra för både muskler, bollkänsla och motorik.
  • Dragkamp mellan dig och din bebis med hjälp av ett lagom tjockt och mjukt snöre stärker fingermotoriken.

Ha roligt och lek tillsammans!